cursus gezonde zelfliefde

Een cursus van acht dagdelen - voor iedereen toegankelijk

Over de cursus

Jezelf liefdevol nabij leren zijn.

Gezonde zelfliefde is net als mediteren een belangrijke basis van het Zijnsgeoriënteerde pad van levenskunst. In deze cursus leer je gezonde zelfliefde in praktijk te brengen. 

Gezonde Zelfliefde gaat over jezelf liefdevol nabij zijn, over thuiskomen bij jezelf. Hoe eenvoudig dat ook klinkt, het is een hele kunst omdat we min of meer chronisch ‘van huis zijn’. 

Vaak zijn we helemaal niet zo liefdevol naar onszelf. Ongemerkt en chronisch herhalen we oude patronen. Deze patronen ontnemen je het zicht op de inherente vrijheid van je natuurlijke, niet door je geschiedenis aangetaste, aard. Onze westerse leefstijl en emotionele tekorten uit je jeugd maken dat je jezelf makkelijk ‘verlaat’ en geluk en vervulling buiten jezelf zoekt. Door deze zoekende en onrust-gedreven houding zijn we niet ’thuis’ en verliezen we onze innerlijke rust en evenwicht én ons besef van verbinding.

Padbegeleiding
Zijnsgeoriënteerde oefening in tweetallen

In de cursus oefen je op meditatieve wijze met het doorbreken van de overlevingspatronen. Je leert weer diep te ontspannen en jezelf liefdevol nabij aanwezig te zijn. Ook bij de lege plekken in jezelf waar je weggeschrokken bent uit relatie. De fysiek-energetische verkrampingen die samenhangen met je patronen kunnen ontspannen waardoor je energie vrijkomt en weer terugvloeit naar je Zelf.

Gezonde zelfliefde heeft dus vooral te maken met het hervinden van wie je bent op een fundamenteler en intiemer niveau dan wie je denkt te zijn als gewoonte-zelf. 

In de cursus leer je je rechtstreeks te richten op de rijkdom en compleetheid van je altijd al aanwezige vrije aard. 

Door gezonde zelfliefde te beoefenen en te trainen word je presenter en liefdevoller naar jezelf en anderen. Doordat je meer gaat rusten in je eigen basis word je onafhankelijker, minder opgehangen aan omstandigheden (relaties, ervaringen, dingen). Je staat losser en kunt daardoor helderder zien. Hierdoor ontwikkel je spontane compassie en een heldere, liefdevolle betrokkenheid naar alles en iedereen.

Werkvormen zijn: meditatie, energiewerk, visualisatie en bewustzijnsoefeningen. De focus ligt op het fysiek-energetisch ervaren van je Zijnsaard en leren rusten in je basis.

Meer lezen? Boek Gezonde Zelfliefde

Gezonde zelfliefde is een door Hans Knibbe ontwikkelde werkvorm om de inherente liefde die in je aard besloten ligt vrij te maken en je daardoor te laten verwarmen. Zo ontspan je, durf je weer aanwezig te zijn bij de lege plekken in jezelf en ontwikkel je compassie voor jezelf en anderen. Je leert om jezelf liefdevol nabij te zijn, je energie te laten dalen en contact te maken met je wijsheidsgeest. Zo creëer je een goed uitgangspunt om passende antwoorden te vinden in het leven van alledag.

Gezonde zelfliefde is niet vanzelfsprekend. De westerse leefstijl en de emotionele tekorten uit je jeugd maken dat je je blik van jezelf af richt en vervulling zoekt in iets buiten je. Deze zoekende houding zet zich voort in je omgang met geliefden, je werk en de psychologische of spirituele ontwikkelingspaden die je gaat. Zo blijf je van jezelf verwijderd. Gezonde zelfliefde is daarom geen luxe, het is een noodzaak. Dit boek biedt een schat aan inzichten en methodes om deze kunst te ontwikkelen.

Bestel het boek ‘Gezonde Zelfliefde’ van Hans Knibbe

Inspiratieronde

Wat ga je leren?

De cursus bestaat uit 8 dagdelen van 3 uur. In deze cursus leer je:

Praktische informatie

Algemene informatie

Data
Za 28 sept, zon 13 okt, zon 27 okt, za 9 nov, vrij 22 nov, za 7 dec 2024, zon 5 jan en za 18 jan 2025

Dag en tijd, attentie: let op de afwijkende tijden!

Za 28 sept van *14.00-17.00 u, vrij 22 nov van 14.00- 17.00 u. Alle andere dagdelen van 9.30-12.30 u

*let op zaterdag 28 september heeft een andere tijd dan op poster en flyer staat aangegeven.

Locatie

Op een mooie locatie in de nabije omgeving van Zutphen

Leraar
Suzanna van Boxem

Tarieven

Particulier
€453,- incl. btw 

Student (mbo, hbo, wo 20% korting)
€  

Zelfstandige professionals
€453,- excl. btw

Werkgever
€696,- excl. btw

Overige informatie

De cursus is ontwikkeld door de Beroepsvereniging Leraren Zijnsoriëntatie in nauwe samenwerking met Hans Knibbe, grondlegger van Zijnsoriëntatie. De cursus wordt gegeven op diverse locaties in Nederland en België door een gediplomeerd leraar Zijnsoriëntatie die zes jaar in opleiding is geweest aan de school voor Zijnsoriëntatie.

Bij aanvang van de cursus ontvang je een reader met daarin ook suggesties voor thuisbeoefening (dit vraagt ongeveer 20 minuten per dag). Ook ontvang je regelmatig een geluidsbestand van een meditatie of visualisatie, waardoor je dat onderdeel thuis makkelijk kunt herhalen. 

 
Op dit aanbod zijn de algemene voorwaarden
van toepassing. 

Inschrijven

Via het onderstaande formulier kun je je inschrijven voor naam activiteit 

“Er is een grote schat in ons. Een onuitputtelijke bron van rijkdom, liefde en helderheid.”

Hans knibbe