spirittraining

Een training voor gevorderde studenten - deelname in overleg

Over de Spirittraining

De Spirit kan je de weg wijzen naar verlichting 

Het is voor je dagelijkse geest niet te bevatten dat je aard – wie je bent –  al verlicht is. Dat is zo in tegenspraak met wat je geest je doet geloven. Toch kun je dit – met dank aan de spirituele tradities waar Zijnsorientatie schatplichtig aan is – ontdekken. Het is zelfs niet moeilijk. Omdat het echter zo tegendraads is aan onze gebruikelijke oriëntatie, is het een levenslange onderneming om je Zijns- en Spiritaard te ontdekken, je zwaartepunt te verplaatsen en doorgaand op alle niveaus te ontdekken wat het voor je betekent om zo te leven. 

Dit toewenden naar je Zijns en Spirit aard is geen afwijzing van je psyche, het is een doorzien van wat de psyche je voorspiegelt als ‘vast’ en als ‘echt bestaand’.

Het is levenskunst om de logica en de gevoelsbeleving van je dagelijkse geest te doorzien als een constructie, als een creatie van je geest. Om die gevoelsbeleving te leren niet te volgen als ‘echt waar’ (wat we doorgaans volautomatisch doen) en te gaan herkennen als een uitdrukkingsvorm van jouw geest.  Het is verlichte levenskunst om vanuit die openheid te leven. 

In deze training – 2 x een weekend, 1 x een losse dag – draait alle beoefening om dit verlichte zicht, waardoor je jezelf kunt loslaten in dit zicht, went aan ‘hoe je nu bent’, leert om deze optiek gaande te houden.

Deze training krijgt een vervolg van 3 x een losse dag en 1 x een weekend. 

“De Spirit kan je de weg wijzen naar verlichting omdat hij daarin geworteld is en niet verwikkeld is geraakt in de werkelijkheidsstructurering van de psyche”

Hans Knibbe

Werkwijze

De meditatie beoefening en onderzoeksoefeningen worden afgewisseld met studie en contemplatie op tekstfragmenten uit het boek ‘Een Schatkist van Overdracht door Geschriften’ van Longchenpa en het door Hans Knibbe geschreven  ‘De Parels van de Schatkist’. 

In de vervolgtraining gaat padbegeleiding deel uitmaken van het programma. Twee van de losse dagen staan in het teken van padbegeleiding. De andere losse dag en het weekend staan in het teken van beoefening zoals hierboven beschreven. 

“Spiritualiteit is de kunst om bewust je perspectief te wijzigen van de psyche naar je Spirit en Gewaar-Zijn ”

Hans Knibbe

Praktische informatie

Algemene informatie

Tijd
14 & 15 okt, 18 & 19 nov, 10 dec 2023

za 27 jan, za 24 feb, zon 24 mrt, 20 & 21 apr

Tijd
10.00 – 17.00 uur 

Locatie
Prachtige groene locatie vlakbij Zutphen 

Leraar
Suzanna van Boxem

Tarieven

Particulier
€490,- incl. btw 

Student
€300,- incl. btw  

Zelfstandige professionals
€490,- excl. btw

 

Overige informatie

Deze dagen hebben een retraite karakter. Als je wilt, kun je in de omgeving je overnachting regelen. Van tevoren ontvang je nadere informatie.  

 

Algemene voorwaarden 
Op dit aanbod zijn de algemene voorwaarden van toepassing

Inschrijven

Via het onderstaande formulier kun je je inschrijven voor de Spirit-training

“Verlichting bestaat niet als een geïsoleerde werkelijkheid, verlichting is herstel van verbinding”

Hans Knibbe